Even voorstellen

Mijn naam is Felicia Hart. Ik ben geboren en getogen in Wassenaar. Mijn middelbare school volgde ik in Leiden en de HBO-J (nu SPH) in Den Haag. Na het behalen van mijn diploma in 1986, ben ik gaan werken bij een grote kinderopvang-organisatie in Den Haag. In de ruim 25 jaar heb ik verschillende (leidinggevende) functies vervuld, en gewerkt met kinderen van 0-12 jaar.
Omdat ik geboeid raakte door kinderen met sociale- emotionele- en gedrags- problematiek, de oorzaak ervan en hoe ik hen een helpende hand zou kunnen bieden, ben ik in 2008 de post HBO Speltherapie gaan volgen aan de Utrechtse Hogeschool. In 2010 behaalde ik mijn diploma en breng nu het boeiende vak van speltherapeut in praktijk.
M.i.v. december 2017 ben ik in het bezit van het diploma PSBK (Psycho Sociale Basis Kennis).
Binnen het jeugdwerk van de Protestantse Gemeente Wassenaar werkte ik jaren als vrijwilliger. Ik heb een dochter (1995).

 • Wat is speltherapie?

  Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen, waarbij de speltherapeut het spel van het kind aanwendt om het kind te helpen. Volwassenen gebruiken taal om zich uit te drukken; kinderen uiten zich vooral in hun spel. Speltherapie kan een belemmerde of gestagneerde ontwikkeling weer op gang te brengen: het spel geeft het kind gelegenheid om te ontspannen; gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag.
 • Waarom Speltherapie?

  Elk kind maakt wel eens nare dingen mee of heeft in zijn leven met problemen te maken. Vaak lossen ouders en kinderen dit zelf op, maar soms lukt dat niet, bijv. als er sprake is van een ingrijpende gebeurtenis, sociale-, emotionele- of gedragsproblemen die de ontwikkeling van het kind belemmeren. Als het gedrag langer aanhoudt, kan het de ontwikkeling van een kind belemmeren. Speltherapie kan dan een oplossing zijn.
 • Contact

  Hart4Children Speltherapie
  Jaagpad 142
  2288 CN Rijswijk

  Felicia Hart
  Speltherapeut
  tel. 06-51876087
  email: info@hart4children.nl