Tarieven

Een sessie speltherapie duurt 45 minuten en kost inclusief voorbereiding en verslaglegging €75,- De intake en de oudergesprekken kosten eveneens €75,- per uur. Een telefonisch consult kost €12,50 per 10 minuten.
Speltherapie wordt door een aantal zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed in de aanvullende verzekering, veelal onder de noemer alternatief en additief. Het is raadzaam vooraf de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te checken of bij uw zorgverzekeraar te informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Zie ook www.zorgwijzer.nl/vergoeding/speltherapie.
Soms kunnen kosten vergoed worden vanuit een PGB (persoonsgebonden budget) Zie www.pgb.nl

 • Wat is speltherapie?

  Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen, waarbij de speltherapeut het spel van het kind aanwendt om het kind te helpen. Volwassenen gebruiken taal om zich uit te drukken; kinderen uiten zich vooral in hun spel. Speltherapie kan een belemmerde of gestagneerde ontwikkeling weer op gang te brengen: het spel geeft het kind gelegenheid om te ontspannen; gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag.
 • Waarom Speltherapie?

  Elk kind maakt wel eens nare dingen mee of heeft in zijn leven met problemen te maken. Vaak lossen ouders en kinderen dit zelf op, maar soms lukt dat niet, bijv. als er sprake is van een ingrijpende gebeurtenis, sociale-, emotionele- of gedragsproblemen die de ontwikkeling van het kind belemmeren. Als het gedrag langer aanhoudt, kan het de ontwikkeling van een kind belemmeren. Speltherapie kan dan een oplossing zijn.
 • Contact

  Hart4Children Speltherapie
  Jaagpad 142
  2288 CN Rijswijk

  Felicia Hart
  Speltherapeut
  tel. 06-51876087
  email: info@hart4children.nl