Werkwijze

Kinderen komen wekelijks op een –in principe- vast tijdstip naar de praktijk. Eventueel ook in de vakanties. Een sessie duurt 45 minuten. Het kind is vrij om te kiezen met welk speelgoed en expressiemateriaal het wil spelen: zand-water tafel, bouwmateriaal, voertuigen, dieren, poppen, verkleedkleren, teken- en knutselmateriaal, gezelschapsspelen etc.                                                                  
De speltherapeut bouwt een vertrouwensrelatie op met het kind. In de veilige en vrije situatie van het spel kan het kind zich vrij uiten. De therapeut volgt het kind in zijn spel, brengt onder woorden wat er gebeurt in het spel en/of speelt mee. De speltherapeut leert de speeltaal van het kind begrijpen en ondersteuning te geven bij het uiten en verwerken van problemen. De therapeut benadert het kind positief en richt zich daarbij op het herstellend vermogen van het kind.

 • Wat is speltherapie?

  Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen, waarbij de speltherapeut het spel van het kind aanwendt om het kind te helpen. Volwassenen gebruiken taal om zich uit te drukken; kinderen uiten zich vooral in hun spel. Speltherapie kan een belemmerde of gestagneerde ontwikkeling weer op gang te brengen: het spel geeft het kind gelegenheid om te ontspannen; gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag.
 • Waarom Speltherapie?

  Elk kind maakt wel eens nare dingen mee of heeft in zijn leven met problemen te maken. Vaak lossen ouders en kinderen dit zelf op, maar soms lukt dat niet, bijv. als er sprake is van een ingrijpende gebeurtenis, sociale-, emotionele- of gedragsproblemen die de ontwikkeling van het kind belemmeren. Als het gedrag langer aanhoudt, kan het de ontwikkeling van een kind belemmeren. Speltherapie kan dan een oplossing zijn.
 • Contact

  Hart4Children Speltherapie
  Jaagpad 142
  2288 CN Rijswijk

  Felicia Hart
  Speltherapeut
  tel. 06-51876087
  email: info@hart4children.nl